Начало » Новини » Светът » ДОНАЛД ТРЪМП НАЗНАЧИ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН ЗА РЪКОВОДИТЕЛ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ

ДОНАЛД ТРЪМП НАЗНАЧИ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН ЗА РЪКОВОДИТЕЛ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ

Райнс Прибус (вляво) с архиепископ Димитрий
Доналд Тръмп – избраният 45-ти президент на САЩ, назначи за шеф на Администрацията на Белия дом Райнс Прибус, действащия председател на Националния комитет на Републиканската партия.

44-годишният Прибус, православен американец от немско-гръцки произход, е активен енориаш на храм „Света София“ във Вашингтон.

Така например, в своето поздравление за Пасха 2016 г., Прибус написа: „Христос воскресе! Бих искал да пожелая на православните християни по цял свят щастлива и благословена Пасха. Точно както нашата Църква е правила това поколения наред, ние празнуваме Възкресение Христово и любовта на Бога, който ни е дарувал Спасител. Както първите християни прославяли Бога при празния Му гроб, така и ние сега прославяме нашия Благ и Милосърден Бог за Неговата победа над смъртта. Жертвената Христова любов е пример за всички нас, и ние заедно с Псалмопевеца възгласяме: “Ти ще ми посочиш пътя на живота” (Пс. 15:11). Пасха е времето за празнуване на новия живот, и аз се моля тази надежда да ни подкрепя през цялата тази година“.

Източник: Всемирното Православие
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal